Wat voor auto je ook rijdt, je voelt altijd weer die vrijheid. Of je nu over de snelweg rijdt of liever de binnenwegen pakt, het is iedere keer weer genieten. Ook een standaard ritje van huis naar werk kan heel interessant zijn. Zeker wanneer je in de lente de lammetjes weer ziet huppelen in de wei, in de zomer de tulpen ziet bloeien en wanneer in de herfst de bomen van kleur veranderen. Toegegeven, in de winter kán autorijden wel een uitdaging zijn. Gladheid, sneeuw en harde wind kunnen verraderlijk zijn en dan is het dus opletten geblazen.

Om veilig te kunnen autorijden, in welk seizoen dan ook, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je auto in topconditie is. Je laat ‘m regelmatig keuren en zorgt ervoor dat alle onderhoudsbeurten keurig op schema worden uitgevoerd. Ook zorg je ervoor dat je banden op tijd van zomer- naar winterbanden en weer terug worden gewisseld.

Maar is ook het belangrijk om zo af en toe eens naar je autoverzekering te kijken. Voldoet deze nog aan jouw eisen? Kan je een stapje terug of moet je juist een meer uitgebreide verzekering afsluiten? Om dit te kunnen bepalen, zul je wat meer moeten weten over de verschillende autoverzekeringen.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat je geen keuze hebt. Jij kunt nog steeds bepalen welke autoverzekering het best bij jou en je auto past. Ook kun je nog kiezen uit verschillende aanvullende opties. Zo is je auto altijd goed verzekerd. Bij Univé heb je drie basisverzekeringen om uit te kiezen:

De All Risk verzekering

De All Risk verzekering is de meest uitgebreide basisverzekering Deze verzekering sluit je af voor een nieuwe auto en deze laat je doorlopen tot je auto ongeveer 6 jaar oud is. Bij deze verzekering zijn de volgende zaken inbegrepen en zullen dus worden vergoed:

  • schade die jij toebrengt aan anderen of andermans spullen;
  • diefstal, brandschade, ruitschade;
  • schade door een aanrijding met loslopende dieren;
  • één jaar nieuwwaarderegeling;
  • schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

De WA+ verzekering

De WA+ verzekering is net iets minder uitgebreid dan de All Risk verzekering. Deze verzekering is uitermate geschikt voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud. Deze verzekering is er voor de volgende zaken:

  • schade die jij toebrengt aan anderen of andermans spullen;
  • diefstal, brandschade, ruitschade;
  • schade door een aanrijding met loslopende dieren;
  • één jaar nieuwwaarderegeling.

De WA verzekering

De meest basic verzekering is de WA verzekering. Dit is de minimale verzekering die je kunt afsluiten. Deze autoverzekering wordt vooral afgesloten voor auto’s van 9 jaar en ouder. De verzekering is er alleen voor:

  • schade die jij toebrengt aan anderen of andermans spullen.

Heb je de juiste basisverzekering voor jouw auto gekozen? Dan kun je, online, direct berekenen wat deze verzekering je per maand gaat kosten en deze verzekering, ook weer online, afsluiten. Wil je nog extra opties als een inzittendenverzekering, een verzekering voor accessoires als lichtmetalen velgen, een geluidsinstallatie en een kinderstoel, pechhulp en een speciale rechtshulpverzekering voor in het verkeer? Dan sluit je die, net zo gemakkelijk, online af.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen