Wie een bestelauto gekocht heeft, wil deze ongetwijfeld zo snel mogelijk inzetten voor zijn bedrijf. Verzeker het voertuig daarom direct nadat je hem gekocht hebt. Wie denkt dat hij hiervoor de deur uit moet, heeft het mis. Je kunt jouw bestelauto namelijk online verzekeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? In deze tekst lees je alles wat je moet weten over online een bestelauto verzekeren.

Kies een geschikte dekking

Wanneer je online een autoverzekering af wilt sluiten, moet je allereerst een dekking kiezen. Een bedrijfsauto kun je – net als een personenauto – op drie verschillende manieren verzekeren. Je kunt namelijk kiezen uit één van de volgende drie basisdekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wie enkel voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) kiest, is alleen verzekerd voor schade die hij met zijn bestelauto bij anderen aanricht. De dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco vergoeden ook schade aan jouw eigen auto.

Ga je voor het eerst een bestelauto verzekeren? Dan twijfel je mogelijk wat de beste dekking is. Wie het zichzelf niet onnodig lastig wil maken, baseert zijn keuze op basis van de leeftijd van de auto. De meeste mensen verzekeren een bestelauto die ouder is dan 10 jaar vaak alleen voor wettelijke aansprakelijkheid. Voor auto’s van 5 tot 10 jaar wordt vaak voor WA + Beperkt Casco gekozen, terwijl auto’s jonger dan 5 jaar allrisk (WA + Volledig Casco) verzekerd worden.

Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten?

Sommige ondernemers zijn tevreden met één van de drie basisdekkingen, maar dit geldt niet voor iedereen. Wil je jouw bedrijfsauto extra goed verzekeren? Dan kun je hier aanvullende verzekeringen voor afsluiten. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw bestelauto aanvullend kunt verzekeren. Zo kun je onder meer een schadeverzekering inzittenden afsluiten of je verzekeren voor pechhulp.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

Weet je inmiddels hoe je jouw auto wilt verzekeren? Sluit dan niet de eerste beste autoverzekering af, maar maak eerst een vergelijking. Door autoverzekeringen te vergelijken zie je namelijk in één oogopslag wat voor jou de goedkoopste bedrijfsautoverzekering is. Staar je overigens nooit blind op de premie, maar werp ook een blik op de voorwaarden. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Dit kan wel gebeuren als je een zakelijke autoverzekering afsluit zonder de voorwaarden te lezen.

Sluit jouw bestelautoverzekering af

Als je de beste bestelautoverzekering gevonden hebt, kun je deze direct online afsluiten. Hiervoor bezoek je simpelweg de website van een verzekeraar of een online vergelijkingssite. Vaak dien je hier allereerst het kenteken van jouw bestelauto in te voeren. Heb je dit gedaan? Kies dan op welke manier je jouw auto wilt verzekeren. Nadat je dit gedaan hebt, is het vaak alleen nog een kwestie van jouw gegevens invullen. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je jouw bestelauto verzekerd hebt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen