Met een goede autoverzekering ga je met een gerust hart de weg op. Er kan je immers altijd iets gebeuren – denk aan autopech of een ongeluk waarbij je schade oploopt. Het is dus belangrijk om jezelf goed tegen de financiële risico’s hiervan in te dekken. Maar welke autoverzekering past het beste bij jou? Wij helpen je graag op weg! Hier zijn de drie belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen tussen de verschillende soorten autoverzekeringen

1. Maak een vergelijking tussen verschillende verzekeraars

Of je nu kiest voor een WA-verzekering of een all risk autoverzekering, voor elk soort autoverzekering zijn er verschillende verzekeraars waar je uit kunt kiezen. Deze bieden soortgelijke verzekeringen aan tegen een verschillende premie. Om de beste dekking tegen de meest voordelige premie af te kunnen sluiten, is het een slim idee om een online vergelijking te maken van de verschillende autoverzekeraars. Hierbij vul je een aantal gegevens in op een vergelijkingswebsite, zoals de schadevrije jaren, meldcode en het kenteken van de auto. De online vergelijker bepaalt dan welke autoverzekering het voordeligst is voor jouw eigen situatie. 

2. Bepaal jouw basisdekking

De tweede stap is het bepalen welke basisdekking je precies nodig hebt. Heb je een tweedehands auto? Dan is een WA-verzekering vaak voldoende. Ook kun je kiezen voor een WA+ waarmee je ook gedekt bent tegen schade aan je eigen auto, zoals ruitschade. Heb je een gloednieuwe auto of een oldtimer waar je erg zuinig op bent? Dan is het slim om voor een allriskverzekering te gaan. Dit is de meest uitgebreide basisverzekering die alle soorten schade dekt, inclusief schade die jij zelf veroorzaakt aan je eigen auto! Op die manier weet je zeker dat je nooit voor torenhoge rekeningen komt te staan als jouw auto gerepareerd moet worden.

3. Oriënteer je op aanvullende pakketten

In sommige gevallen kan het bovendien handig zijn om een aanvullend pakket af te sluiten. Rij je veel met anderen in de auto? Kijk dan eens naar een inzittendenverzekering waarmee alle passagiers verzekerd zijn tegen letsel. Ben je veel onderweg? Dan is een aanvullende verzekering voor pechhulp een goed idee. Daarnaast kun je de autoaccessoires aanvullend verzekeren wanneer deze met elkaar een waarde boven de € 3.000 hebben. 

Extra tip: lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd aandachtig door. Op die manier weet je precies wat er allemaal wel en niet onder de dekking van de verzekering valt en kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Ook kun je tussentijds nog besluiten om een extra aanvullende verzekering af te sluiten, zodat de dekking altijd optimaal is.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen